Op pad naar Portugal

Op pad naar Casa Traca Portugal

De Eindhoven Diving Cup is niet alleen een internationaal toernooi, met deelnemers uit heel Europa. Ook het organisatie-team is internationaal, met een teamlid in Portugal. Onze webbeheerder José is eigenaar van B&B Casa Traca. Christine (Tournament Director) en Ursula (Traffic Manager) gingen in oktober 2021, samen met hun echtgenoten, op bezoek bij haar.

We vertrokken vanaf Eindhoven Airport, voor veel van onze springers een bekende plek in Eindhoven en vlogen naar Porto. Met de gehuurde auto reden wij naar de B&B van José in Arganil om onze gastvrouw voor het eerst in levende lijve te ontmoeten. Hoewel José al een paar jaar de website van de Eindhoven Diving Cup beheert, hadden wij haar alleen via het scherm gezien en gesproken. Wat een warm welkom was dat! 

Digitaal vergaderen

Tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat we digitaal vergaderen en plaats- onafhankelijk met elkaar samenwerken, maar toen José lid werd van ons organisatieteam was dat nog niet zo vanzelfsprekend. We kunnen dus wel stellen dat de EDC de corona-pandemie helemaal niet nodig had om de voordelen van het nieuwe werken te ontdekken. Zouden wij ons daarmee trendsetters mogen noemen?

Centraal Portugal verkennen

In overleg met José stelden we elke dag een programma samen om al wandelend en met de auto toerend de omgeving te leren kennen. Na een uitgebreid ontbijt met vers fruit en heerlijk geurende koffie gingen we op pad. We stonden boven op de hoogste berg van Portugal (Torre), vonden daar de eerste geo-caches van deze vakantie, om daarna een prachtige wandeling te maken rondom het stuwmeer Lagoa Comprida. Het echte wandelpad hebben we daar overigens nooit gevonden, maar als echte padvinders klommen en klauterden we over rotsen en keien, genietend van het prachtige uitzicht over het meer.

Ook ons bezoek aan de waterval Fraga da Pena zullen we niet snel vergeten. Het was letterlijk een weg met hobbels en kuilen. Meermaals zijn we uit de auto gestapt om de weg op begaanbaarheid te inspecteren. De auto zat onder het stof en welke afslag we ook namen, we kwamen maar niet dichter in de buurt van de parkeerplaats. Achteraf bleek dat wij de navigatie hadden ingesteld op de bron van de waterval, in plaats de voet. Die laatste was natuurlijk prima via de normale weg bereikbaar en voorzien van parkeerplaatsen. De wandeling naar de bron was prachtig, al bleek onze rondwandeling niet rond te zijn, waardoor we via Sardal weer zijn teruggelopen naar de auto, onderweg genietend van vele verschillende bloemen, schitterende vergezichten en zonnende sprinkhanen. 

Vrijwilligerswerk

Zouden wij op deze plek in Portugal zijn geweest als José geen vrijwilliger was geworden van de EDC? Waarschijnlijk niet. En dat is ook precies wat het vrijwilligerswerk zo leuk maakt. Niet alleen probeer je samen iets moois te realiseren, maar je leert ook nieuwe mensen kennen en in ons geval daardoor ook nieuwe plekken. 

Hoewel de meeste leden van het organisatieteam in Eindhoven en omgeving wonen, hebben we nog een teamlid dat niet in de buurt woont. Onze Social Media Manager Chris woont namelijk in Leiden en ook hij vindt op afstand meedoen vanzelfsprekend. Tijdens het evenement zelf is hij wel in het zwembad te vinden. Mede door de pandemie heeft dat er voor José nog niet ingezeten. We hopen dan ook van harte dat we haar het eerste weekend van februari 2023 welkom mogen heten in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion, zodat ook alle andere teamleden en de springers haar in levende lijve kunnen ontmoeten.