Workshop schoonspringen

EINDHOVEN – Deze week is er aan alle basisscholen en turnverenigingen een lessuggestie met bijbehorende uitnodiging voor een gratis workshop schoonspringen gestuurd. Kinderen in de leeftijden van 9 – 12 jaar met zwemdiploma B of hoger kunnen  meedoen. Er zijn 3 mogelijkheden: 8, 15 en ook 22 januari 2020 van 18.30 – 20.00 uur. Elke avond is er plaats voor 20 kinderen.  Zij kunnen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion kennis komen maken met deze mooie sport. En het gaat hard met de aanmeldingen!

Workshop schoonspringen voor kinderen

Trainers van PSV Schoonspringen staan deze drie avonden klaar. Zij gaan de kinderen te leren hoe je met een zo mooi mogelijke sprong van de duikplank af kan gaan. Misschien een salto, misschien ook een zweefsprong. Opperste concentratie, een keer diep ademhalen en… spring! Ze springen in hetzelfde bad waar schoonspringsters Celine van Duijn en ook Inge Jansen trainen voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Er zijn 3 jongens en 3 meiden die voor Nederland uitkomen met schoonspringen. Twee van de drie meiden, Inge Jansen en Celine van Duijn, trainen bij PSV Schoonspringen. En weet je in welk zwembad?

Juist, in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, net als ook Matthew! Celine is vorig jaar Europees kampioen geworden op het 10 meter platform. Dat is echt heeeeeel hoog! Inge is dit jaar op de 3 meterplank als Europees Kampioen geëindigd. En nu gaan ze dus allebei naar de Olympische Zomerspelen in Tokyo.

Twijfel je nog kijk dan ook eens naar deze filmpjes. Matthew van 12 jaar oud, noemt het een combinatie tussen turnen, trampoline springen en ook nog zwemmen.


Celine van Duijn is dus één van de beste schoonspringsters van Europa. Voor Zappsport heeft zij laatst basisschoolleerling Jorn een binnenwaartse salto geleerd. Eerst op het droge, in een schuimbak. Natuurlijk ook in het water………. 

Eindhoven Diving Cup 2020 – ‘where future stars compete’

Op deze laagdrempelige manier krijgen de kinderen de mogelijkheid om het schoonspringen te leren kennen. Tevens biedt het Eindhoven Diving Cup ook de kans de sport meer onder de aandacht te brengen.

Voor de kinderen die meedoen aan de workshops schoonspringen, zijn er 2 kaartjes beschikbaar voor de finale van de Eindhoven Diving Cup op vrijdag 31 januari 2020.

In het  zwemstadion begint eind januari de 21e editie van dit internationale schoonspringevent. Het zwemstadion welke is vernoemd naar voormalig zwemmer en tevens ook Chef de Mission van de Olympische Spelen Tokyo 2020, Pieter van den Hoogenband.

Op 30 en 31 januari en 1 en 2 februari 2020 doet aanstormend talent uit heel veel verschillende landen mee aan dit toernooi.

Aanmelden workshop schoonspringen

Iedere basisschoolleerling of turn(st)er met zwemdiploma B of hoger is van harte welkom. Aanmelden kan via secretary@eindhovendivingcup.nl of via  onze contactpagina .  Vermeld bij aanmelden de naam en leeftijd van de leerling, ook de naam van de basisschool en voor welke datum de voorkeur heeft. Inschrijven gaat op volgorde van binnenkomst.

Social media

Op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube zijn wij te vinden onder de naam eindhovendivingcup.