Christine Praasterink

Toernooi Directeur

Christine Praasterink toernooi directeur

Jaren geleden ben ik bij de Eindhoven Diving Cup begonnen als “gewone” vrijwilliger. Dochterlief deed mee aan deze wedstrijd en het leek me leuker om op de badvloer bezig te zijn dan de hele dag op de tribune zitten. En van het een komt het ander. Begonnen in het organisatieteam als Manager Hospitality en sinds drie jaar mag ik de rol van toernooidirecteur vervullen.

Als toernooidirecteur, zorg ik samen met een team vrijwilligers voor de organisatie van dit prachtige evenement, waarbij gedurende 4 dagen zowel jonge springers als de senioren hun mooiste sprongen kunnen laten zien en kwalificaties binnen kunnen halen voor Europese wedstrijden en Nationale teams.

Schoonspringen

Schoonspringen is geen algemeen bekende sport. Ik ben zelf met deze sport in aanraking gekomen, omdat een aantal van mijn kinderen deze sport gingen beoefenen, toen nog bij WVZ in Zoetermeer. Een dochter werd zo enthousiast dat ze niet alleen in Zoetermeer, maar ook in Eindhoven ging trainen. Om van het reizen af te zijn en haar alle kans te bieden de schoonspring sport op topniveau te beoefenen, zijn we met het hele gezin naar Eindhoven verhuisd. Dat was niet voor alle gezinsleden even makkelijk, maar 5½ jaar later kijken we terug op een spannend avontuur, waar we uiteindelijk allemaal onze draai gevonden hebben in een nieuwe stad.

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

De Eindhoven Diving Cup wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Het organiseren van de Eindhoven Diving Cup doen we allemaal naast onze bestaande banen en taken. 

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Ik zie het als een van mijn belangrijkste taken om een goede balans te vinden tussen vrijwilligheid enerzijds en het nakomen van verplichtingen anderzijds. Een gezonde dosis plezier en humor in combinatie met heldere afspraken en de teamleden aanspreken op hun kracht en kwaliteiten vormen de basis voor die goede balans. Door gezamenlijk plannen te maken en besluiten te nemen en ieder teamlid op zijn of haar eigen manier een bijdrage te laten leveren, lukt het ons elk jaar weer om een mooi toernooi neer te zetten, waar vele springers en coaches uit binnen en buitenland graag aan deelnemen. 

Toernooidirecteur

De rol van toernooidirecteur vind ik enorm leuk om te doen. Het geeft mij heel veel voldoening als ik het organisatieteam weet te inspireren met nieuwe ideeën te komen en als het team elkaar helpt en bijspringt waar nodig. Tijdens het evenement geniet ik van alle contacten met de teams uit binnen- en buitenland, waarvan sommigen al jaren naar de EDC komen. Ook de pers te woord staan vind ik eigenlijk heel leuk en ook best wel spannend! Maar ja, hoe mooi is het als een collega van werk belt en zegt: “hé, ik hoorde je vanmorgen op de radio!”