Corrie van Tongerloo

Financieel Manager

Corrie van Tongerloo, manager financieën

Allereerst wil ik jullie allen een zeer sportief 2021 toewensen.

Mijn naam is voor de meesten geen onbekende. Al 22 jaar ben ik lid van de Stichting Schoonspringen Zuid-Nederland (SSZN) en verantwoordelijk voor de Financiën van de Eindhoven Diving Cup. Aangezien ik vanaf het begin betrokken ben geweest bij de organisatie van de EDC, wil ik graag iets vertellen over de geschiedenis van dit evenement. Tot slot vertel ik iets over onze sponsoren, want zonder hen zou er geen EDC zijn. Maar nu eerst iets over mijzelf. 

Wie is Corrie

Ik ben getrouwd met Math, ik heb 3 kinderen Michael, Claudia en Christian en ondertussen ook al 3  kleinkinderen. Ik woon met mijn gezin en mijn ouders in Leende op een boerderij, waar we o.a. paarden houden. In het dagelijks leven ben ik coupeuse, lerares, huisvrouw en oppasoma. Ik zit bij de werkgroep WMO van de gemeente Heeze/Leende en ik ben als secretaris actief bij de Zonnebloem Leende.

In 1998 is mijn zoon Christian lid geworden bij PSV schoonspringen. In dat jaar ben ik ook in het bestuur gestapt van PSV schoonspringen. We hebben in 1999 de Stichting Schoonspringen Zuid Nederland (SSZN), De Stichting organiseert de Eindhoven Diving Cup. Ik zit al jaren in het bestuur van de Stichting en help actief mee bij de organisatie van de EDC. De meeste tijd gaat naar de EDC. Door de fijne en enthousiaste mensen in het organisatieteam is het fijn om bij de organisatie betrokken te blijven en op deze manier bezig te zijn met de mooie sport schoonspringen.

Een klein stukje geschiedenis

Bij de eerste Diving Cup hadden we drie buitenlandse teams te gast, namelijk een team uit Minsk (Belarus), een team uit Genk en een Duits team. Het was mogelijk het team uit Minsk te ontvangen door ondersteuning van de Stichting Steden Contact en de band die er is tussen de Gemeente Eindhoven en Minsk. Om de kosten laag te houden hebben we gezocht naar een goedkope overnachtingsplek voor de sporters. Dit werd de gymzaal van het Joriscollege ,waar de sporters en hun begeleiders op stretchers konden overnachten. Het team uit Minsk komt ondertussen al jaren naar de Eindhoven Diving Cup en tegenwoordig overnachten ze in een jeugdherberg of een hotel.

In 2006 zijn we van zwembad De Tongelreep overgestapt naar het nieuwe Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Deze mooie wedstrijdlocatie gaf nieuwe mogelijkheden voor de organisatie van de wedstrijd. Hierdoor kon de wedstrijd groeien naar een vierdaags evenement, waar jeugdige sporters internationale ervaring op kunnen doen.

Sponsoren

Sponsoring loopt als een rode draad door het evenement, want als er geen sponsoren zijn, is het moeilijk om dit schoonspring-evenement te organiseren. Daarom zijn wij onze sponsoren ook erg dankbaar. Velen van hen ondersteunen al jaren de Eindhoven Diving Cup. Als manager finance hoop ik dat de sponsoren ook in de toekomst ons prachtige evenement blijven steunen.