Frits Adelmeyer

Technisch directeur

Frits Adelmeyer

Frits als springer

Ik ben in 1972 begonnen als 8 jarig jongentje met schoonspringen bij de “Treffers” te Rosmalen. Vanaf mijn twaalfde heb ik in het Nationale team vertoefd. Mijn eerste interland was een torenwedstrijd in Utrecht, zwembad “Den Hommel”.

Daarna heb ik mij verder ontwikkeld en aan de nodige NK’s, Interlands en Grand prixs deel genomen waarbij de Fina World Cup het hoogst haalbare was voor mij. Aangezien ik bij defensie werk heb ik ook aan militaire WK’s deelgenomen met als beste resultaat militair wereldkampioen op de 10m toren en derde op de 3m plank.

Frits als coach

Vanaf 1985 heb ik de afdeling schoonspringen opgestart bij PSV zwemsporten. Ik ben daar tot op heden nog steeds actief als hoofd trainer. Naast het coachen/trainen van PSV springers ben ik ook coach/chef d’équipe geweest van de Nationale ploeg met name bij jeugd ploegen maar ook wel enkele malen bij de senioren ploegen. Naast het coachen trad ik ook op als jurylid (Fina A) voor wedstrijden tijdens NK’s, EK, Europa Cups en Grand prixs.

Frits als manager

Als Technical Director heb ik de EK’s in 2008 en 2012 in Eindhoven mogen verzorgen. Zo ook steeds onze eigen Diving Cup te Eindhoven. Inmiddels hebben we er 21 versies opzitten. De reden destijds om een internationale wedstrijd op te zetten in Eindhoven was om onze PSV springers internationale ervaring en motivatie op te laten doen. De eerste versie in 1999 was natuurlijk nog klein met 4 nationaliteiten maar groeide al snel uit tot een vrij volwassen toernooi. Uiteindelijke hebben we edities gehad met 17 landen, 34 teams en 225 deelnemers, een van de grootste schoonspring evenementen in Europa zo niet de grootste. Hier ben ik uiteraard zeer trots op.

 

Frits Adelmeyer