Gytha Steenvoorden

PR Manager

PR manager EDC

Als moeder van een wedstrijdzwemster, kom ik regelmatig in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Tenminste, toen de trainingen en wedstrijden nog gewoon doorgang konden vinden natuurlijk. Ik geniet altijd van het gevoel dat je krijgt als je het stadion binnenloopt. En als geboren en getogen Eindhovense ben ik er trots op dat sport zo’n belangrijk onderdeel van onze stads- en regiocultuur is.

PR Manager

Toen ik las dat de EDC-organisatie een PR Manager zocht voor de 21e editie van de Eindhoven Diving Cup in februari 2020, heb ik hen laten weten dat ik me graag in wilde zetten voor deze prachtige sport. Ik moest daarvoor wel uit mijn comfort zone. Niet qua werkinhoud, maar wel qua kennis van de sport. Want wedstrijdzwemmen is iets totaal anders dan schoonspringen natuurlijk. Behalve dat ik het altijd een fascinerende sport heb gevonden, wist ik echt niets over de sprongen, de puntentelling en de moeilijkheidsfactoren. En ook niet dat het event al zo lang bestond en zo groot is: vorig jaar hebben er zo’n 200 deelnemers van 12 jaar en ouder uit 16 verschillende landen meegedaan!

Het vrijwilligersteam

Ik ben meteen opgenomen in het team vrijwilligers en het voelde snel alsof ik al veel langer meedraaide. Deelnemers omschrijven de EDC altijd als een gezellig en warm evenement. Dat kan ik nu uit eigen ervaring beamen.  Daarnaast is mijn creativiteit behoorlijk aangesproken, heb ik inkijk gekregen in een tot dan voor mij onbekende wereld en heb ik veel leuke mensen ontmoet (sta je ineens oog in oog met schoonspringers die Nederland vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen!). Een heel gaaf evenement kortom, dat goed is bezocht, ook door de media. Heb ik zelf toch ook een klein plonsje kunnen veroorzaken ;)

Eindhoven Diving Cup live

Dit jaar hebben we natuurlijk geen live Eindhoven Diving Cup kunnen organiseren. Raar gevoel hoor. Maar in plaats van het jaar overslaan, hebben we een leuk alternatief bedacht met zijn allen: het Eindhoven Diving Cup Broadcast Event dat we op 6 februari jl. op ons YouTube-kanaal hebben uitgezonden. Om op die manier alle internationale teams te laten weten dat we aan ze denken en trots op ze zijn dat ze ondanks alles hun uiterste best doen om te trainen en op niveau te blijven. Het was een succes!

Ik ben er trots op wat wij als groep samen bereiken: voor, tijdens en na een écht Eindhoven Diving Cup evenement maar zeker ook op momenten dat alles anders loopt. Op zijn Eindhovens: een kei-fijn team! 

Op naar de EDC in 2022!