Inge Oosterbosch

Manager Vrijwilligers

Inge Oosterbosch manager vrijwilligers

Lang geleden gestart.

 Ik ben in 2002 als vrijwilliger begonnen achter de koffiekraam. De wedstrijd en de sfeer werkte meteen als een virus. Ik heb hierna nooit een jaar als vrijwilliger over geslagen. 

In 2012 heb ik de vrijwilligers begeleid tijdens het EK Schoonspringen. Sindsdien ben ook bij de EDC verantwoordelijk voor het vrijwilligersteam. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het opbouwen en de aankleding van het zwembad.

Ik heb het geluk om al jaren op een enthousiast, betrokken en hardwerkend team te kunnen rekenen. Natuurlijk stoppen er ieder jaar vrijwilligers, maar er komen ook ieder jaar weer nieuwe vrijwilligers bij. Gelukkig, want mijn team bestaat de laatste jaren uit minstens 30 tot 35 vrijwilligers. Zij zijn niet allemaal het hele toernooi aanwezig. Toch kun je iedere dag zeker 20 vrijwilligers zien rondlopen. 

Het is mooi om te kunnen volgen hoe de springers groeien. Niet alleen in prestatie, maar ook als mens. Vaak zijn de springers, de eerste keer dat je hen ziet springen, 11 of 12 jaar oud. Velen blijven jaren terugkomen. Soms zie je ze zelfs terug op het WK of bij de olympische spelen. 

Er heerst altijd een ontspannen, gezellige en soms zelfs een uitgelaten sfeer onder de vrijwilligers. Dat laat zich ook terugzien op de badvloer en wordt ook als gezellig ervaren bij de bezoekende teams. Heerlijk om met buikpijn van het lachen de dag af te kunnen sluiten.