José van der Zwan

Webmaster

Jose van der Zwan webmaster

Ik ben José en een beetje ‘het zwarte schaap’ in het EDC vrijwilligersteam. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit bij een schoonspringwedstrijd geweest. Ik heb totaal geen kaas gegeten van de terminologie en noem het net niet oneerbiedig ‘duiken’. Hoe kom ik dan toch als webmaster bij de EDC terecht?

Vrijwilligerswerk

Dat komt indirect door onze toernooi directeur, Christine. Ik ben jarenlang samen met haar man vrijwilliger geweest in de landelijke speel-o-theken vereniging, de VSN. Sowieso heeft het mij altijd veel voldoening gegeven om naast betaalde werkzaamheden vrijwilligerswerk te doen. Het geeft mij heel veel energie en voldoening. Soms hard werken buiten je comfortzone maar daardoor leer je weer nieuwe vaardigheden aan. Vaardigheden die je elders weer kan inzetten.

Portugal

Inmiddels woon- en werk ik alweer bijna 5 jaar in Portugal (Arganil). Ik heb daar een kleinschalige B&B en het is heerlijk al die verschillende mensen te mogen ontmoeten, hun verhalen te horen, samen te genieten én weer uit te zwaaien. Daarnaast ben ik adviseur emigratiezaken en adviseur en coach alojamento local in Portugal (kleinschalig vakantieverhuur). Echter mijn meeste werkzaamheden worden in beslag genomen als webdesigner en SEO optimaliste. Voor mijn vertrek naar Portugal heb ik ruim 25 jaar als vrijwilliger in een speelotheek gewerkt. Ik was oprichter, voorzitter, manusje van alles en had de leiding over 30 vrijwilligers. Dit naast mijn baan als adviseur voor blinden en slechtzienden. Ook een heel mooie en dankbare werkomgeving.

Zo ben ik ook in contact gekomen met EDC. Er stond een advertentie ergens op Facebook en ik herkende de naam van Christine. Het contact was gauw gelegd en sinds oktober 2019 draai ik mee als webmaster van de EDC. Ik ben nog volop bezig om de website verder te optimaliseren. Hoewel nog nooit de andere vrijwilligers in levende lijve ontmoet voel ik mij wel geheel opgenomen in het team.

Met elkaar maken wij er dan ook dit jaar weer een bijzonder jaar van. Anders maar bijzonder!